- បង្គារស្រស់បកសម្បកចេញ ២០០ ក្រាម
- គ្រំសមុទ្រ (បក) ១០០ ក្រាម និងមឹកស្រស់ ១៥០ ក្រាម
- ខ្ទឹមក្រហមបំពងខ្លាញ់ ៥-៦ មើម
- ខ្ទឹមបារាំងហាន់ស្តើងៗ ១ មើម
- ស្លឹកក្រូចខ្ចីហាន់ឆ្មារៗ ២-៣ សន្លឹក
- ខ្ញីហាន់ស្តើងៗ ១/២ ពែង និង ស្លឹកគ្រៃហាន់ ១/២ ពែង
- ក្ទមទេស ឫ សំបួរទេស (ថុំថេត) ១០០ ក្រាម
- ជីរអង្កាមប្រឡេះជាសន្លឹក ១ ពែង
ទឹកភ្លា និង
វិធីធ្វើ
- ស្ករស ១-២ ស្លាបព្រាបាយ និង ម្ទេសខ្មាំង ៥-១០ គ្រាប់
- ក្រូចឆ្មារ ២ ផ្លែ និង ខ្ទឹមសកំពឹសធំៗ ៣-៥ កំពឹស
- គល់ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ២-៣ គល់ និង ទឹកត្រីឆ្ងាញ់ ២-៣ ស្លាបព្រាបាយ
- យកបង្គារ មឹកទៅលាងទឹកឲ្យស្អាត ហើយយកទៅស្រុសទឹកក្តៅ ដោយមិនឲ្យឆ្អិនពេក។
- គ្រំលាងដោយទឹកអំបិល ដើម្បីជួយឲ្យសាច់គ្រំស្អាត និង គ្មានក្លិន ឆ្អាប។
- ពេលត្រៀម គ្រំ មឹក បង្គារ ទាំងបីមុខរួចហើយ យកវាទៅរៀបដាក់ លើចានដែលទ្រាប់ លំអរដោយ បន្លែតាមចំណង់ចំណូលចិត្ត ដូចជាស្ពៃ សាឡាត់ ឫ ឃិនឆាយជាដើម។ ចាក់ទឹកភ្លាចូល ភ្លក់រសជាតិឲ្យល្មមឆ្ងាញ់តាមចំណូលចិត្ត។
- ដាក់គ្រឿងក្នុងរាយមុខបន្លែចូលទាំងអស់ជាការស្រេច។
No comments:
Post a Comment