Pages

ទឹកបន្លែផ្លែឈើសម្បូរទៅដោយជីវជាតិគ្រប់ប្រភេទ



គ្រឿងផ្សំ
  • ឪឡឹក ( ផ្លែមួយពុះជា៤ចំណិត) ១ ចំណិត
  • ឃិនឆាយបារាំង (ដើមធំ) ១ ដើម
  • ទឹកក្រូចឆ្មារ ១ ស្លាបព្រាបាយ និង ទឹកកកដុំ ៥-៦ ដុំ

វិធីធ្វើ
  1. ឪឡឹកចិតសម្បកចេញ និងពុះជាដុំតូចៗ គឺលៃលកយ៉ាងណាអាចដាក់ចូល ក្នុងឧបករណ៍គាបផ្លែឈើទុកជាការស្រេច។
  2. ដាក់ដុំឪឡឹកចូលក្នុងឧបករណ៍គាបទឹកផ្លែឈើដោយគាបយកទឹក។ បន្ទប់ មកត្រូវដាក់ឃិនឆាយចូលគាបយកទឹកដូចគ្នា។ ចាក់ដាក់កែវ និង ចាក់ទឹក ក្រូចឆ្មារចូល និង ដាក់ទឹកកកដុំចូលកូរឲ្យសព្វទុកការស្រេច។
ករណីត្រូវយកចិត្តទុកដាក់
  1. ដោយសារតែផ្លែឪឡឹកមានជាតិផ្អែមស្រាប់ ដូច្នេះពុំចាំបាច់ដាក់ស្ករស បន្ថែមឡើយ។
  2. សម្បកស្រទាប់ពណ៌ស ដែលសម្បូរទៅដោយជីវជាតិមានកម្រិតខ្ពស់នោះ ដូច្នេះពេលចិតសម្បកយកល្អ គឺចិតតែសម្បកស្រទាប់ក្រៅពណ៌បៃតង បានហើយ។
  3. ផ្លែឪឡឹកមានផ្ទុកធាតុទឹកច្រើន ហើយក៏សម្បូរទៅដោយជីវជាតិ B1, B2 និង C ជាតិកាល់ស្យូម សូដ្យូម និង ជាតិហ្វូសហ្វ័រ ដែលងាយនឹងកក ត្រជាក់ ដូច្នេះចំពោះអ្នកនាងកញ្ញាដែលទទួលទាន ចូរប្រយត្ន័ប្រយែងកុំ ទទួលទានហួសចំណុះ។

No comments:

Post a Comment