Pages

ភ្លាសាច់ជ្រូក





គ្រឿងផ្សំ
  • សាច់ជ្រូកចិញ្រ្ចាំឲ្យល្អិត ២០០ ក្រាម
  • ស្បែកជ្រូកស្ងោរឲ្យផុយហាន់ជាសរសៃឆ្មារៗ ១០០​ ក្រាម
  • គ្រឿងក្នុងជ្រូកស្ងោរឲ្យឆ្អិនហាន់ស្តើងៗ ១០០ ក្រាម
  • មីសួដាក់ត្រាំទឹកឲ្យទន់ រួចកាត់ឲ្យខ្លីៗ ១០០ ក្រាម
  • ត្រយូងចេកបកសំបកក្រៅទុកផ្នែកខ្ចីហាន់ស្តើងៗ ១/៤ នៃផ្លែ
  • ដើមខ្ទឹមហាន់ទទឹងស្តើងៗនិងជីវ៉ាន់ស៊ុយ១មុខៗ ២ ស្លាបព្រាបាយ
  • ម្ទេសដៃនាង ឫចង្អុលមេឃហាន់បញ្ឆិតៗ ១ គ្រាប់
  • ស្លឹកជីរអង្កាម ១/២ ចានចង្កឹះ និង អង្ករលីង(បុកឲ្យម៉ដ្ឋ) ២ ស្លាព្រាបាយ
  • ម្ទេសម៉ដ្ឋ​ ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ និង​ អំបិលម៉ដ្ឋ ១/៤ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ និង ទឹកក្រូចឆ្មារ ៣ ស្លាបព្រាបាយ
របៀបធ្វើ
  1. ដាំខ្ទះលើភ្លើង ដាក់សាច់ទាំងអស់ចូលឆាឲ្យឆ្អិនរួចដាក់ចុះ។
  2. ច្របល់សាច់ទាំងអស់ជាមួយមីសួ ត្រយូងចេក ថែមគ្រឿង ទឹកត្រី អំបិល ទឹកក្រូចឆ្មារ អង្ករលីង ម្ទេសម៉ដ្ឋ ភ្លក់មើល ហើយរោយ ដើមខ្ទឹម ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ច្របល់ឲ្យសព្វ។
  3. ដូសដាក់ចាន ទទួលទាន រោយជីអង្កាម ម្ទេសដៃនាង ផ្អាប់ជាមួយអន្លក់ស្រស់ៗ ជាការស្រេច។

No comments:

Post a Comment