Pages

សម្លម្ជូរជ្រក់ទំពាំង និង ត្រីអណ្តែង





គ្រឿងផ្សំ
  • ត្រីអណ្តែងកាត់កង់ៗ ៣០០ ក្រាម
  • ទំពាំងជូរ (ពូតទឹកចេញ) ១ ចានចង្កឹះ
  • គល់ស្លឹកគ្រៃកាត់ជាកង់ៗ ឫដំឲ្យបែក ២ គល់
  • ស្លឹកជីរនាងវង ១/២ ចានចង្កឹះ និង ស្លឹកក្រូចសើច ៣ សន្លឹក
  • ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រាលបាយ និង ទឹក ៣ ចានចង្កឹះ
គ្រឿងសម្ល
  • ម្ទេសខ្មាំងក្រៀម ឫទុំ ៥ គ្រាប់
  • ខ្ទឹមក្រហមហាន់ ៣ មើម
  • គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ ១ គល់
  • អំបិលម៉ដ្ឋ ១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
បុកគ្រឿងសម្លទាំងអស់ចូលគ្នាជាការស្រេច។
របៀបធ្វើ
   ​​​​​ ដាក់ទឹកដាំឲ្យពុះ ដាក់គ្រឿងសម្លចូល ដាំមួយសន្ទុះទៀត ដាក់គល់ ស្លឹកគ្រៃ ដាក់ស្លឹកក្រូចសើច ដាំឲ្យពុះឡើងឈ្ងុយ ទើបដាក់ត្រីអណ្តែង ទំពាំងជ្រក់ ចូលទុកឲ្យពុះម្តងទៀត រួចបន្ថយភ្លើង ហើយបន្ថែមទឹកត្រីបន្តិច រួចភ្លក់មើលឲ្យល្មម ហើយបង់ស្លឹកជីរនាងវងចូលជាការស្រេច។

No comments:

Post a Comment