- មាន់ស្រែ ទម្ងន់ប្រហែលជា ១ គ.ក្រ ១ ក្បាល
- មើមខ្ទឹម ៥ កំពិស និង ឫសជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ៥ ឫស
- គល់ស្លឹកគ្រៃដំបែក ៣-៤ គល់ និង ម្រេចគ្រាប់ ១០ គ្រាប់
- អំបិលម៉ដ្ឋ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ និង ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រាបាយ
របៀបធ្វើ
- បុកមើមខ្ទឹម ឫសជីរ អំបិល និង ម្រេច ចូលគ្នាឲ្យល្អិត។
- លាងមាន់ យកគ្រឿងក្នុងចេញឲ្យស្អាត។
- យកមាន់មកប្រឡាក់គ្រឿងដែលបុក ហើយលាយជាមួយទឹកត្រីឲ្យសព្វ ទាំងក្នុងទាំងក្រៅ រួចយកគល់ស្លឹកគ្រៃមក ឆ្មូលញ៉ុកចូលក្នុងខ្លួនមាន់ ហើយដេរភ្ជិតឲ្យស្អាត។
- វិធីដុតយកឈើមកដោតមាន់ ដោយបន្សល់ចុងម្ខាងសំរាប់ដោតទៅនឹងដី ហើយយកសំបកប៉ោតមកគ្របពីលើ ទើបយកចំបើងមកគរលើសំបកប៉ោត ឲ្យលិចទៀតហើយសឹមដុតចំបើង ឲ្យឆេះទ្រលោមឡើងលិចប៉ោតនោះ ប្រហែលជា ១៥ ទៅ ២០ នាទី ចាំលើកសំបកប៉ោតចេញ។
- ពេលនោះមាន់ឆ្អិនល្អ ហើយដាក់ចាន ទទួលទានជាការស្រេច។

No comments:
Post a Comment